w

Barnas orgelfest 28.-29.april 2018!

Vi inviterer barn fra 6-12 år til to spennende dager sammen med andre barn som spiller orgel. I Bodø får de se og prøve noen av landets flotteste orgler. I Bodø domkirke står et av landets største orgeler - med hele fire manualer. Vi skal også en tur innom Rønvik kirke og besøke Hunstad kirke som har fått et helt nytt orgel.

15.02.201811:20 Johanne Stafsnes

Kurset vil fokusere på nysgjerrighet, improvisasjon og klang. Dere skal sammen lage et lydlandskap som skal presenteres på festivalgudstjenesten.

Dere får oppleve en kino-orgelkonsert hvor organister improviserer musikken til tegnefilmer av Walt Disney. Viktigst av alt, er kanskje å få møte andre barn som spiller orgeler. Og hvem vet, kanskje du får høre et orgelstykke som du også får lyst til å spille når du kommer hjem?

Læreren på kurset kommer fra Danmark og heter Katrine Kristiansen. Hun har gitt ut en lærebok i orgelspill som kanskje noen av dere har spilt fra?

I domkirken holder Oddmund Schanche en salgsutstilling med noter og forskjellige musikkrariteter.

Kurset starter lørdag morgen den 28.4 kl.10 og avsluttes søndag med lunsj etter gudstjenesten.

PRAKTISKE OPPLYSNINGER/BETALING

Kurset har 8 elevplasser.

Det er en egenandel på kr 500,- per deltaker som inkluderer:

  • Undervisning
  • Festivalpass til alle konserter under orgelfestivalen
  • Opphold ved Skagen hotell i inntil to døgn. (Det er tatt høyde for at hvert barn har med en foresatt. I den grad det er praktisk mulig håper vi foreldrene bidrar med litt praktisk hjelp underveis i kurset. (Vi oppfordrer de som kan til å overnatte privat, for å få ned kostnadene.)
  • Medlemskap i orgelklubben Fridthjov.
  • Mat under kurset er inkludert.

Kurset er åpent for påmelding for barn fra hele landet. Ved stor pågang vil barn fra Nord- og Sør Hålogaland bispedømmer bli prioritert.

Programmet for kurset blir lagt ut på Kirkemusikksenter Nord sin hjemmeside. Der vil du også se opplysninger om flere kurs i regi av KIN.

Gi beskjed ved påmelding om spesielle behov og hvis det er bestilt reise, vil vi gjerne vite hvordan og når du ankommer Bodø.

Påmeldingsfrist er 26. mars 2018.

PÅMELDINGSSKJEMA FINNER DU HER.

Deltageravgift betales via billettsystemet Tikkio. Gå til Tikkio sin nettside, søk etter Bodø Internasjonale Orgelfestival. Deltageravgift til Barnas orgelfest finner du under fanen; «varer»

Administrativt ansvarlig er:

Johanne J. Stafsnes Mobil 452 58 677 - E-post post@kin.no 

Kursvert er:

Martha Eleen Mikalsen Mobil 958 32 798 - martha.mikalsen@vefsn.kommune.no 

Kurset er støttet av Norsk kulturråd, Nord- og Sør Hålogaland Bispedømmer, Ung Kirkesang m.fl.