w

Toppenkurset

Gjennom sommerskolen Toppenkurset tilbyr vi egen orgelklasse. Her får du en unik mulighet til å spille med symfoniorkester, sammen med over 100 andre barn og unge mellom 8-25 år!

12.02.201821:29 Johanne Stafsnes

I år kan vi igjen tilby orgelklasse på Toppenkurset. Orgelklasse er en nyskapning Kirkemusikksenter Nord har arbeidet for å opprette under dette kurset som i hovedsak består av unge strykere og en pianoklasse. Toppenkurset er foreløpig alene i hele Norge om å gi dette unike tilbudet om å spille enten i orkester eller som solist med orkester. Årets lærere blir Lars Notto Birkeland og Øivind Mikalsen. Dette er en unik mulighet for unge organister til å få være med på samspill med andre instrumentgrupper.

Litt om Toppenkurset:

Deltagerne kommer fra Norge, Sverige, Finland, Danmark, Island, russiske Karelen, Litauen, Skottland, Italia, Serbia, Montenegro, Polen, Nepal, USA. Toppenkurset International Summer Academy & Festival of Music favner både en internasjonal musikkfestival med 15 konsertarrangementer og en internasjonal sommermusikkskole for vel 100 deltakere.

Vefsn Unge Strykere har vært ansvarlig arrangør siden 2001. Alle deltakerne blir delt i et hovedorkester ut fra alder/nivå og instrument. Repertoaret vil bli valgt ut fra pedagogiske og kunstneriske hensyn.

Hovedgruppene vil være:

Juniororkester (strykere evt. med piano)

Ungdomsorkester (strykere evt. også med blåsere og slagverk)

Symfoniorkester (full symfonisk besetning)

Pianoklasse

Orgelklasse

Vi ønsker for kommende kurs å gjøre noen endringer i forhold til tidligere, for å kunne gi enda bedre oppfølging og fordypning til orgelelevene. Orgelklassen starter tre dager før Toppenkurset starter, for å få litt tid alene med lærere og de andre orgelelevene. Og deretter avslutter vi etter konsert den 6. Juli med hjemreise 7. Juli.

Orgelevene blir gitt tilgang til alt Toppenkurset rår over av instrumenter. Årets timeplan er foreløpig ikke klar enda, mer info kommer!

Innhold:

  • Orgelundervisning
  • Liturgisk spill
  • Kor/direksjon 
  • Konserterfaring
  • Samspill - kammermusikk – symfoniorkester

Kurskoordinator er Øivind Mikalsen

Tlf. 90019249

E-post: oivind.mikalsen@gmail.com

Les mer om kurset og meld deg på på Toppens egne hjemmesider:
http://www.toppenkurset.no/

Kurset er støttet av Norsk kulturråd, Nordland Fylkeskommune, Ung Kirkesang m.fl.