w

Program for orgelstudenter under BIOF 2018!

Bodø Internationale Orgelfestival vil igjen ønske alle orgelstudenter velkommen til en ny festival! BIOF 2018 vil foregå fra onsdag formiddag kl 10.00 den 25. april til søndag 29. april med siste konsert kl 18.00.

07.03.201822:14 Johanne Stafsnes

Fjorårets besøk av franskmannen Olivier Latry gav mersmak. Derfor har vi invitert hans kollega Michel Bouvard som er professor i orgel ved musikkonservatoriet i Paris. I tillegg kommer Martin Baker fra Westminster Cathedral i London. Han vil spille konsert og holde foredrag om den engelske guttekortradisjonen. Han vil også lede fremføringen av Chichester Psalms av Leonard Bernstein under festivalens avslutningskonsert i Bodø domkirke med Bodø domkirkes ungdomskor, Vocal Art, festivalkor, Birgitte Volan Håvik (harpe) Øyvind Øksnes (perkusjon) og Øystein Jæger (orgel).

Bjørn Andor Drage fremfører det legendariske samtidsverket; Jobsuite av Egil Hovland. Skuespiller Bjørn Sundqvist tolker de dramatiske gammeltestamentlige tekstene til verket. Kino-orgelkonserten vil få en ny vri i år. Det blir fremført tegnefilmer og Tim Stern skal improvisere musikk til disse. Dette vil foregå som famileforestillinger på lørdag ettermiddag i Hunstad kirke. Flere organister får også bidra ved fredagens ønskekonsert. Det vil da foreligge en repertoarliste og en forutgående avstemming leder frem til konsertprogrammet med publikums favorittorgelstykker.

Årets mesterklasser er med Michel Bouvard og Martin Baker. Bouvard er åpen for alt av solistisk repertoar. Vi foreslår likevel at dere melder inn dette på forhånd slik at han kan være godt forberedt. Baker er en allsidig musiker, men er særlig kjent for fantastisk orgelimprovisasjon. Han vil derfor bli særlig glad hvis noen av studentene vil by på seg selv.

Festivalen innledes med fagdag for kirkemusikere. Her er studentene velkommen til å delta. Fagdagsprogrammet innledes med orgeldemonstasjon av det nye Klais-orgelet i Hunstad kirke. Deretter blir det foredrag om orgelvedlikehold og stemming, finansiering av kirkens musikkarbeid og til slutt et foredrag om den engelske guttekortradisjonen. Oddmund Schances salgsutstilling på orgelnoter og musikkrariteter bruker å være en gullgruve for unge organister.

Som vanlig blir studentene invitert til å bidra på våre faste lunsjkonserter. De kan enten fordeles - en til hvert lærested, eller vi kan fordele studentene etter repertoar som passer til de ulike orglene. Alle konsertene er satt opp kl 13.00 for, om mulig - å få med turister fra Hurtigruta i publikum.

På våre nettsider finner dere disposisjon for de ulike orglene; http://biof.no/Orglene-i-Bodo

Vi ønsker å bidra til rekrutteringen av fremtidens kirkemusikere. Derfor dekker Biof overnatting på flersengsrom, samt festivalpass som gir fri inngang til konserter. Økonomien er begrenset, derfor håper vi at de som har mulighet - finner private løsninger. Vi håper at studiestedene kan bidra med reisestøtte til studentene.

PRIS OG BETALING
Lunsj og enkel middag er inkludert fra onsdag formiddag til søndag etter gudstjenesten, med unntak for festmiddagen onsdag kveld. Måltidene er sammen med ungdomskurset.

Kirkemusikksenter Nord organiserer dette studentopplegget som en del av Orgelklubben «Fridthjov» sin virksomhet. Klubben holder sitt årsmøte under festivalen. Vi tar inn en beskjeden egenandel på Fagdag(kr 400) og Masterclass(kr 400) på til sammen kr 800. (Man kan velge å delta på bare ett av tilbudene). Fullstendig program er publisert på Kirkemusikksenter Nord sin hjemmeside; www.kin.no

Deltageravgift kan betales via billettsystemet Tikkio. Gå til www.tikkio.no og søk etter Bodø Internasjonale Orgelfestival. Deltageravgift for kirkemusikkstudenter finner du under fanen; «varer». Vi kan også gjøre avtale om fakturering.

Det ventes stort press på alle orglene under festivalen, så dere må nok regne med litt øving på ukurante tidspunkter.

Påmeldingsfrist er 10. april 2018.

Johanne Stafsnes, produsent
Kirkemusikksenter Nord
Bodø Internasjonale Orgelfestival
post@biof.no / 452 58 677
Hjemmeside; biof.no / kin.no 

Martin Doening, www.die-orgelseite.de
Bodø domkirke