Norsk Salmefestival 2019!

4. - 6. oktober arrangeres Norsk Salmefestival for 2. gang. Festivalen er et samarbeid mellom Kirkemusikksenter Nord, Kirken i Bodø, Kirkelig utdanningssenter i nord, Nord-Hålogaland bispedømme og Sør-Hålogaland bispedømme. Første festival fant sted i 2017 til stor suksess, og vi håper å gjenta suksessen med årets utgave av Norsk Salmefestival!

Vi er svært stolte av å presentere årets program, med bidrag fra en rekke fantastiske musikere, skuespillere og foredragsholdere.

Årets storsatsing er kirkespillet JEREMIA, av Trond Hans Farner Kverno og Eyvind Skeie.

Medvirkende:

Bodø Kammerkor, Vocal Art, Messingblåsere, Øystein Jæger. Jon Fylling – dirigent. Skuespillere: Ketil Kolstad - Jeremia, Emilie Tverbak - Miriam, Anette Hoff -Hulda.
Nils Ole Oftebro - regi.

I tillegg lanserer vi nytt opplag av boken Noen Salmer fra Nord, som har vært utsolgt fra forlaget ganske lenge - dette er det mange som har ventet på! Vi får også et innblikk i Samisk koralbok, samt en audiovisuell salmebok utarbeidet av Alf Knutsen.

Norsk salmefestival skal sette fokus på salmesjangeren. Vår målsetning er å undersøke de musikalske, litterære og kontekstuelle kvalitetene ved salmene gjennom konserter med profesjonelle utøvere, gjennom fordypning ved hymnologiske fagpersoner og gjennom å prøve ut salmene i nye konstellasjoner og på nye arenaer. Vårt mål er å skape en nasjonal festival for salmesjangere.

PROGRAM