Eyvind Skeie kommer til Norsk Salmefestival!

Eyvind Skeie har fått en viktig rolle i programmet når Norsk Salmefestival arrangeres for andre gang i oktober 2019.

Eyvind Skeie er forfatter, prest, salmedikter og kulturarbeider. Han har vært frilans forfatter siden midten av 1980-tallet, med mange oppdrag innenfor kirke, medier og kultur.

Hans forfatterskap omfatter barnebøker, fagbøker, pedagogisk litteratur, biografier, manuskripter for fjernsyn, sanger og salmer. I Norsk Salmebok har Skeie 55 egne og oversatte salmer. I 2007 utga han sin egen salmebok med 316 salmer og sanger. I løpet av årene har han besøkt kirker og forsamlingshus over hele landet for å presentere egne og andres salmer. De siste ti årene har Skeie arbeidet sammen med Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferd med å utvikle og implementere et opplegg for kompetanseløft i norske barnehager. Han har også i dette tidsrommet vært sterkt engasjert i arbeidet kristne minoriteter, særlig i Egypt.

–Jeg er heldig som har fått arbeide med meningsfulle ideer og prosjekter, sier Eyvind Skeie. –Det kirkelige har likevel alltid vært utgangspunktet for meg. Min pastorale identitet er ganske grunnfestet, selv om jeg har drevet med mye forskjellig opp gjennom årene. For er det jeg kaller Kristusmysteriet selve fundamentet for mitt livsprogram. Dette mysteriet er mye større enn jeg kan forstå og beskrive. Det omfatter alt fra det minste sandkorn på stranden og til de kosmiske perspektiver. Hadde jeg blitt tilbudt å leve en gang til, ville jeg gått enda dypere i dette.

Under Norsk salmefestival 2019 skal vi få møte Eyvind Skeie både gjennom hans salmer og forfatterskap, blandt annet i Kirkespillet JEREMIA som han har skrevet sammen med Trond Hans Farner Kverno. Stykket ble første gang oppført i 1983, men vil nå spilles i en bearbeidet og fornyet form tilpasset vår tid. Rønvik kirke 5. oktober: Bodø Kammerkor, Vocal Art, Messingblåsere, Øystein Jæger. Jon Fylling – dirigent, Skuespillere; Ketil Kolstad - Jeremia, Emilie Tverbak - Miriam, Anette Hoff -Hulda. Nils Ole Oftebro - regi. 

Erlend Berge
Eyvind Skeie