Studentpåmelding BIOF 2021

Kirkemusikksenter Nord og Bodø Internasjonale Orgelfestival ønsker orgelstudenter velkommen til en ny festival!

PÅMELDING

Det er med stor glede vi ønsker velkommen til nok en festival.  I fjor klarte vi å gjennomføre til tross for at korona gjorde sitt inntog for alvor og stengte ned det meste av kulturell aktivitet. Nå håper vi å kunne gjenta med enda større suksess, flere konserter og plass til MYE publikum. Akkurat slik vi helst vil, der musikken står i sentrum og ikke redselen for et virus. Vi har likevel helgardert litt og har også i år kun norske artister og bidragsytere.

Vi synes vi har fått til et program med stor bredde, både orgelkonserter, konserter med kor og orkester, pubkonsert, jazzkonsert, orgelsafari og kino-orgelkonsert. Det blir en hærlig miks av musikere, kursdeltagere, studenter og publikum - og fantastiske opplevelser i våre vakre kirker.

Se hele festivalprogrammet og konsertinfo på festivalens hjemmeside www.biof.no

Årets faglige program som studenter kan delta på består av fagdager for kirkemusikere onsdag og torsdag, samt mesterklasse med domkantor i Bergen, Sigurd Melvær Øgaard på fredag. På fagdagene blir det blant annet foredrag med Espen Melbø, domkantor i Tønsberg. Han vil ta for seg bruksmusikk (små gudstjenestestykker for forskjellige deler av kirkeåret).

Program for fagdagene:https://kin.no/Hjem/fagdager2021

Program for mesterklassen:https://biof.no/Hjem/?Article=94

Kirkemusikksenter Nord står for alt av faglige tilbud under festivalen, både fagdager og kurs for barn og ungdom.

I tillegg er det satt av tre lunsjkonserter som studenter kan få spille for de som har lyst:

Torsdag 11. november i Hunstad kirke.

Fredag 12. november i Bodin kirke

Søndag 14. november i Bodø domkirke

På festivalens nettside finner dere disposisjon for de ulike orglene:

https://biof.no/Orglene-i-Bodo

Velkommen skal dere være!

Ta gjerne kontakt hvis det er noe dere lurer på.

PRAKTISK INFO:

Vi ønsker å bidra til rekrutteringen av fremtidens kirkemusikere. Derfor dekker BIOF overnatting på flersengsrom, samt fri inngang til konserter. Økonomien er begrenset, derfor håper vi at de som har mulighet - finner private løsninger.  Vi må hele tiden vurdere situasjonen med tanke på covid og mulig smittefare, så vi må vurdere overnatting opp mot de gjeldende retningslinjer på festivaltidspunktet. Vi håper at studiestedene kan bidra med reisestøtte til studentene.

Lunsj på fagdager er inkludert. Det blir også mulighet til å kjøpe rimelig lunsj og middag som kan spises sammen med ungdomskurset. Prisen for lunsj/middag er 50/100 kr. og betales på stedet med vipps. Under fagdagene arrangeres det en middag på en av byens restauranter for deltagere. Denne er frivillig og har egen påmelding - må dekkes av den enkelte kirkemusiker/student.

Konsertbilletter: studenter får anledning til å hente ut gratisbilletter - egen kode for deltagerbillett sendes ut på mail etter at påmelding er registrert.

Kirkemusikksenter Nord organiserer dette student-tilbudet som en del av Orgelklubben «Fridthjov» sin virksomhet. Klubben holder sitt årsmøte under festivalen. Vi tar inn en beskjeden egenandel på Fagdager (kr 400) og Mesterklasse (kr 400) på til sammen kr 800. (Man kan velge å delta på bare ett av tilbudene).

Deltageravgift faktureres i etterkant av festivalen.

Det vil bli en egen kontaktperson for studentene under festivalen. Det ventes stort press på alle orglene under festivalen, så man må regne med litt øving på ukurante tidspunkter.